polet
O KLUBU
Predstavitev
Naši uspehi
Prijateljski klubi
Značke-Pins
DOGODKI
Več o festivalu
Domači
Klubski
Tujina
BALONARSTVO
Nekaj o balonu
Zgodovina
POLETITE V NEBO
Kako poleteti?
SPONZORJI
Plinarna Maribor
UPORABNO
Povezave
GALERIJE
Bled 2008
ON THE AIR
DA v balonu
Cvičkarijada 2007
Ptuj 2007
Maribor
Festivali, na katerih smo bili
Festival mesta Maribor
BuyITC inovativne interet rešitve
Uvodne misli
Vse te misli vam bodo kar najbolj nazorno povedale, kaj doživljajo ljudje na prvem poletu in zakaj piloti balonov in njihove ekipe vztrajajo pri tem lepem, a tudi napornem in dragem športu.
Vsakdo ima ob prvem poletu drugačne občutke. To je mešanica strahu, veselja ob lepoti in začudenja. Prva misel je gotovo zaskrbljenost. Balon pripeljejo na prikolici. Košara je na pogled majhna že za dva človeka, da je kar presenetljivo, ko pilot pove, da so v njej lahko štirje potniki. V košari je veliko tehničnih naprav, plinske jeklenke v kotih in gorilna enota. Balon je spravljen v platneni vreči. Težko si je zamisliti, da je to varna naprava za letenje. Piloti in njihove ekipe se ob začetku poleta pogovarjajo o vremenu in na koncu ugotovijo, da ni najbolj primerno, a še vedno dovolj za dvig. To še poveča zaskrbljenost novinca.
 
Če ste radovednega duha, stari med 12 in 105 let in ste sposobni splezati v košaro in v njej stati kakšno uro ali več ste pravi za polet z balonom.
Že zvečer si navijte budilko in nastavite čas bujenja na "zelo zgodaj". Leti se namreč uro po sončnem vzhodu ali dve uri pred sončnim zahodom. Pripravite si primerna športna oblačila in obutev (salonarji in smoking ne bodo prava izbira), kakšna kapica ne bo odveč, prav tako vzemite s seboj sončna očala. Priporočamo še en komplet suhih oblačil, vsaj majico in topel pulover. Če želite, da bo vaš podvig ovekovečen še na kakšni fotografiji lahko vzamete še fotoaparat ali manjšo videokamero, da se bodo lahko tudi naslednje generacije prepričale o vašem pogumu in neustrašnosti. 
Po jutranjem skoku v kopalnico navlecite nase pripravljena oblačila, oborožite se z dobro voljo in se podajte novim dogodivščinam naproti in brž na dogovorjeno zbirno mesto. Avantura se lahko prične!!!!
 
POTEK
Postavitev balona
Balon z veliko truda spravijo s prikolice, prav tako košaro, gorilec je ...
Polet
PRIJAVA
Prijava na polet
Če želite tudi vi poleteti.....
Tako, premagali ste prvo oviro in zbrali pogum, da ...
PODARITE POLET
Podarite polet
To je eno najlepših in nepozabnih daril, s katerim lahko presenetite svoje najdražje ...
Vaši podatki
Sporočilo
Ime:
Priimek:
Epošta:*
Spol:
Starost:
Polje označeno z * je obvezno!
Računalniška izvedba in grafično oblikovanje BuyITC d.o.o.