polet
O KLUBU
Predstavitev
Naši uspehi
Prijateljski klubi
Značke-Pins
DOGODKI
Več o festivalu
Domači
Klubski
Tujina
BALONARSTVO
Nekaj o balonu
Zgodovina
POLETITE V NEBO
Kako poleteti?
SPONZORJI
Plinarna Maribor
UPORABNO
Povezave
GALERIJE
Bled 2008
ON THE AIR
DA v balonu
Cvičkarijada 2007
Ptuj 2007
Maribor
Festivali, na katerih smo bili
Festival mesta Maribor
BuyITC inovativne interet rešitve
5. mednarodni festival je za nami
 V februarskih dneh so mariborsko nebo ponovno okrasili pisani toplozračni baloni. Člani balonarskega kluba Balon center NE so ob pomoči Plinarne Maribor priredili že 5. mednarodni  balonarski festival. Ta je potekal med 17. in 19 februarjem 2006 nad Mariborom. Balone smo lahko vse tri dni festivala opazovali na Mariborskem nebu. Festivala so se udeležili balonarji iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške.
Velik interes balonarjev za letenje nad Mariborom in topel sprejem pri ljudeh, gospodarstvu in medijih nas je prepričal, da naše mesto potrebuje takšne dogodke.
Balonarji so se v treh festivalskih dneh pomerili na treh tekmovanjih. Seštevek treh tekmovalnih poletov in športnega metanja obročev prinesel skupnega zmagovalca, ki je od lanskega zmagovalca Friderika Gornika prejel prehodni pokal mesta Maribor.
Namen balonarskih festivalov je predstavitev tega čudovitega športa večjemu številu ljudi. Mariborčani lahko v zraku občasno občudujejo posamezne balone, pogled v nebo, ki ga krasi tolikšno število balonov, pa bo brez dvoma nekaj posebnega in prava paša za oči.
V petek je poletelo osem  balonov iz Slovenije in Avstrije. Poletno mesto je bilo pri Osnovni šoli Tabor II. 
V soboto je bilo vreme vetrovno, vseeno pa nas je pričakalo pisano nebo balonov nad mestom Maribor. Ponovno je bila tekma lov na lisico, ki jo je letel Darko Kralj. Poleteli smo izpred Osnovne šole Tabor  II., preko Nove vasi in Maribora ter nadaljevali proti Murski Soboti. Vsem zaspanim stanovalcem Borštnikove in Nove vasi se ob tem opravičujemo za ukradeno jutranje poležavanje. Tekma je štela za pokal BCNE, skupaj s petkovo pa za pokal mesta Maribor.
V nedeljo smo malce poležali po naporni večerni zabavi in poleteli v prelepo sončno jutro. Po skoraj dve urnem poletu smo pristali v perniški dolini.
Festival smo zaključili v prijetnem vzdušju športnega parka Ribičija na Meljskem hribu. Zmagovalec je prejel toliko litrov vina kot tehta. Vino je prispevalo vinarstvo Anderlič. Zmagovalcu je prehodni pokal mesta Maribor svečano predal župan Boris Sovič, pokale Plinarne Maribor in nagrade pa njen direktor Alan Perc.
Posebej bi se radi zahvalili klubu TOTIFOTO za zelo izčrpno fotografsko reportažo.


Petek, 17 februar 2006

Foto galerija

Sobota, 18. februar 2006

Foto galerija

Nedelja, 19. februar 2006

Foto galerija

Hvala vsem, ki so nam pomagali.

 
Nov uspeh v Avstriji
No pa je za nami še naš šesti obisk festivala v idilični vasici, obdani z jabolčnimi nasadi. Od 25.
Naši prijatelji piloti-Our friends pilots
Za prijatelje našega kluba smo izdelali prav posebne značke v velikosti 7x3 cm.
Vse značke s
Baloni malo drugače
Posebne oblike, čudovite barve. Ne čudite se, če na nebu zagledate letečega pujsa, kravo, slado
Računalniška izvedba in grafično oblikovanje BuyITC d.o.o.