polet
O KLUBU
Predstavitev
Naši uspehi
Prijateljski klubi
Značke-Pins
DOGODKI
Več o festivalu
Domači
Klubski
Tujina
BALONARSTVO
Nekaj o balonu
Zgodovina
POLETITE V NEBO
Kako poleteti?
SPONZORJI
Plinarna Maribor
UPORABNO
Povezave
GALERIJE
Bled 2008
ON THE AIR
DA v balonu
Cvičkarijada 2007
Ptuj 2007
Maribor
Festivali, na katerih smo bili
Festival mesta Maribor
BuyITC inovativne interet rešitve
4. mednarodni božični festival je za nami
Organiziralo festivala je letos prevzelo društvo Balon center NE iz Miklavža na Dravskem polju.
Prišlo je 18 ekip iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Pogrešali smo sicer večjo udeležbo iz slovenskih ekip, ki so svojo udeležbo potrdile, kasneje pa so se ustrašile slabega vremena.
Vendar pa smo si Štajerci, kot je že tradicija, naročili lepo vreme. Tako smo v treh dneh izvedli štiri izvrstne polete. V petk nam je sicer malo zagodla meglica, so bili ostali trije prava fantazija in izvedeni v pogojih, ki si jih piloti in ekipe lahko samo želijo.
Prvi tekmovalni polet je bil polet z določenim ciljem, ki je bil na igrišču osnovne šole Miklavž Na Dravskem polju.
Druga tekma, ki je bila pod okriljem našega glavnega sponzorja Plinarne Maribor d.d., brez katere si prireditve ne moremo zamisliti, je imel start v samem mestu Maribor, natančneje pred OŠ Tabor II. Tekmovali smo v lovu na lisico.Ta je postavila cilj na parkirišču tezenskega železniškega terminala.
Tretja tekma za pokal občine Hoče se je pričela, kot že leto poprej, v samem centru Hoč.Polet je potekal v smeri Pragerskega. Tudi to je bil lov na lisico, z ciljem v bližini Pragerskega.
Četrti nedeljski jutranji polet je bil prosti polet s startom v Mariboru. Pilot so v fantastičnem sončnem jutru poleteli preko mesta poroti Lenartu in G. Radgoni.
Festival smo zaključili v nedeljo popoldne s podelitvijo pokalov in nagrad na Trgu svobode v Mariboru. Nagrade so podelili predstavniki sponzorjev. Glavno nagrado, prehodni pokal mesta Maribor je v imenu župana MOM g. Borisa Soviča, ki je bil službeno odsoten, podelil predsednik društva. Skupni zmagovalec Friderik Gornik iz BK Celje, ki je prejel prehodni pokal, je prejel še glavno nagrado, toliko litrov vina kolikor tehta.
Vsi piloti so prijeli tudi spominsko steklenico žlahtne kapljice, saj je le ta ena izmed promocijskih oblik naše regije. S pomočjo JGZT smo sodelujočim prestavili tudi znamenitosti in posebnosti naše okolice. Vino je podarilo vinarstvo Anderlič.
Seveda na koncu tudi zahvala sponzorjem; NKBM d.d., Plinarna Maribor d.d., MOM Maribor, Občina Hoče-Slivnica, Občina Miklavž na Dravskem polju, Vinarstvo Anderlič, in ostalim manjšim, saj brez njih in seveda neutrudnega dela članov društva prireditev ne bi bila izvedljiva.
Zahvala tudi vsem prisotnim medijem za izčrpno poročanje iz prireditve.
Po koncu uradnega dela smo se razšli z namenom, da se vidimo na že 5. božičnem balonarskem festivalu.
Galerija Simona Korošec
Galerija Valdemar Mlakar
Galerija Michael Haberler

Nov uspeh v Avstriji
No pa je za nami še naš šesti obisk festivala v idilični vasici, obdani z jabolčnimi nasadi. Od 25.
Naši prijatelji piloti-Our friends pilots
Za prijatelje našega kluba smo izdelali prav posebne značke v velikosti 7x3 cm.
Vse značke s
Baloni malo drugače
Posebne oblike, čudovite barve. Ne čudite se, če na nebu zagledate letečega pujsa, kravo, slado
Računalniška izvedba in grafično oblikovanje BuyITC d.o.o.